Pure Life Village Usulü Menemen Tarifi
KÖY USULÜ MENEMEN NASIL YAPILIR ?
Ekipmanlar..:
1 Adet Kalaylı bakır tava/tencere
Ahşap kaşık Saçayak,
Ocak ve Yakacak Odun
İncebelli Cam Çay Bardağı
Ahşap kaşık Saçayak,
Ocak ve Yakacak Odun
İncebelli Cam Çay Bardağı
Malzemeler(2 Porsiyon):
1/4Kg Organik chery köy domatesi - 4 Adet Köy Yumurtası- Zeytinyağ veya Tereyağ
-2 Baş Kuru Soğan - 8-10 Adet sivri biber(tercihe göre acılı veya acısız).
Tuz/Pul Biber /Kara Biber / Baharat(tercihe göre kimyon-zencefil-kekik vs..). ve Köy Ekmeği
YAPILIŞI…:
Domateslerin kabukları soyulur ve kuşbaşı şeklinde bir tabağa doğranır. Soğanlar bir tabağa ince ince doğranır. Biberler bir tabağa ince ince doğranır.Tavaya bir miktar zeytinyağ veya tereyağ koyulur ve biraz ısıtılır. Önce soğanlar hafif kavrulur, sonra biberler ilave edilerek soğan /biber 3 dk kadar odun ateşinde kavrulur. Daha sonra tavaya domatesler ilave edilir ve 3-4 dakika karıştırılarak kavurma işlemine devam edilir. Yeterli miktarda tuz, karabiber, pul biber ve isteğe bağlı olarak baharatlar ilave edilir ve hep beraber 1 dk kadar karıştırılır.Daha sonra çay ve köy ekmeği eşliğinde tava ile masaya servis edilir.
LEZZETLİ MENEMEN YAPMANIN PÜF NOKTALARI..:
***Sebze doğrama işleminde ağaç bıçak kullanın.
***Odun ateşinde ve bakır tava/tencere kullanın(Tercihen odununuz Pihnar odunu olsun).
***Köy Yumurtası ve Organik sebze tercih edin.
***Kesinlikle zeytinyağı ve tereyağının karıştırarak kullanmayın. Bunlardan sadece birini tercih edin.
DAHA LEZZETLİ MENEMEN YEMENİN PÜF NOKTALARI..:
***Menemen’i pişirilen tava/tencereden tabağa servis yapmayın, direk olarak pişirilen kapta yemeyi tercih edin.
***Menemen’i yer iken kaşık kullanmayın ve köy ekmeğini kaşık gibi kullanarak yiyin.
***Menemen’i taze ve hafif sıcak iken yiyin.
***Menemen’in yanında ince belli bardak demlik çay’ı tercih edin.
Afiye olsun!...
Web Sitemiz: http://www.purelifevillage.com
Yorumlar
Yorum Gönder