23 Ağustos 2013 Cuma

Pure Life Village Usulü Menemen Tarifi






KÖY USULÜ  MENEMEN NASIL YAPILIR ?



Ekipmanlar..:


1 Adet Kalaylı bakır tava/tencere 

Ahşap kaşık Saçayak, 

Ocak ve Yakacak Odun 

İncebelli Cam Çay  Bardağı





Malzemeler(2 Porsiyon):


1/4Kg Organik chery köy domatesi - 4 Adet Köy Yumurtası- Zeytinyağ veya Tereyağ


-2 Baş  Kuru Soğan - 8-10 Adet sivri biber(tercihe göre acılı veya acısız).


Tuz/Pul Biber /Kara Biber / Baharat(tercihe göre kimyon-zencefil-kekik vs..). ve Köy Ekmeği



YAPILIŞI…:

Domateslerin kabukları soyulur ve kuşbaşı şeklinde bir tabağa doğranır. Soğanlar bir tabağa ince ince doğranır. Biberler bir tabağa ince  ince doğranır.Tavaya bir miktar zeytinyağ veya tereyağ koyulur ve biraz ısıtılır. Önce soğanlar hafif kavrulur, sonra biberler ilave edilerek soğan /biber 3 dk kadar odun ateşinde kavrulur. Daha sonra tavaya domatesler ilave edilir ve 3-4 dakika karıştırılarak kavurma işlemine devam edilir. Yeterli miktarda tuz, karabiber, pul biber ve isteğe bağlı olarak baharatlar ilave edilir ve hep beraber 1 dk kadar karıştırılır.





Daha sonra köy yumurtaları direkt olarak ateşte kaynamakta olan 

tavaya kırılır. İsteğe bağlı olarak 1-2 dk karıştırılır veya yumurtanın yarı 

pişmiş yenmesi tercih ediliyor ise hiç karıştırılmadan ve yumurta sarıları 

hafif pişene kadar tava ateşte tutulur.


Daha sonra çay ve köy ekmeği eşliğinde tava ile masaya servis edilir.


LEZZETLİ MENEMEN YAPMANIN PÜF NOKTALARI..:



***Sebze doğrama işleminde ağaç bıçak kullanın.


***Odun ateşinde ve bakır tava/tencere kullanın(Tercihen odununuz Pihnar odunu olsun).


***Köy Yumurtası ve Organik sebze tercih edin.


***Kesinlikle zeytinyağı ve tereyağının karıştırarak kullanmayın. Bunlardan sadece birini tercih edin.



DAHA LEZZETLİ MENEMEN YEMENİN  PÜF NOKTALARI..:





***Menemen’i pişirilen tava/tencereden tabağa servis yapmayın, direk olarak pişirilen kapta yemeyi tercih edin.


***Menemen’i yer iken kaşık kullanmayın ve köy ekmeğini kaşık gibi kullanarak yiyin.


***Menemen’i taze ve hafif sıcak iken yiyin.


***Menemen’in yanında ince belli bardak demlik çay’ı tercih edin.



Afiye olsun!...