SEDİR AGACI ve SIRADASI OFİS

Bu bloğumda sizlere Pure Life Village in yapımında bolca kullandığım ''Sedir ağacından'' ve sedir ağacı kullanrak yaptığım, bir gazeteci tarafından röportaj yapılan ofisimden bahsetmek istiyorum. Yarı tropik ve yamaç bölgelerde yetişen sedir ağacı,tarihler boyunca hayatın her alanında kullanılmıştır, gemi yapımında bile...

Sedir ağacı ile ilgili bazı çarpıcı bilgiler;


GIORGIO, ARMANI, GUCCİ, HUGO BOSS başta olmak üzere birçok ünlü parfüm markaları bazı ürünlerinde Sedir ağacın faydalanmışlardır. Hatta GIORGIO, kadın ve erkeğin yaklaşmasını simgeleyen ''Emperio'' kokusunu Sedir Ağacı oluşturduğunu reklamlarında gururla işlemiştir. Bu bilimsel çalışma Sedir Ağacının cinsel dürtüyü arttırdığı anlamına mı gelir, bilmiyorum!... Yorum sizlerin...


Bazı kutsal kitaplarda, ''büyüklüğün, şan ve şöhretin, takdirin yayılış kudretinin sembolü'' olarak kabul edilmiştir. Hititler döneminde tütsü olarak kullanılmıştır.
Sedir Ağacı
Saç bakımında temizliğe, yara iyileştirme gücünden kokuya kadar yararlarını bitiremeyeceğimiz sedir ağacının kokusu nefesi açar, stresi alır. Bu nedenle özellikle başta çalışma ofislerinde olmak üzere, ''SEDIR AGACANIN DAYANILMAZ GÜZEL KOKUSUNU HISSETMENIZ, HAYATA POZITIF BAKMANIZ İÇİN'' hayatınızın her alanına almanızı hararetle öneriyorum.


Ofisim ile ilgili basında yer alan bir röportajımızda sizlerle paylaşmak istiyorum;









Neden böyle sıra dışı bir ofis yapmaya gerek duydunuz?


Kavram çağındayız ve bu çağda iş başarısının 6 duyusu; TASARIM / ÖYKÜ / SENFONİ / EMPATİ / OYUN / ANLAM. Bu altı duyguyu kavrayamayan kurum ve kişilerin günümüz iş hayatında başarılı olmaları mümkün değildir. Hayatımın her alanına aldığım bu duyguları ofisime de yansıtma istediğim için böyle bir ofis yapma içimden geldi.

Kavram çağının 6 duygusu ve ofise uyarlanış şeklinden bahseder misiniz?

Tasarım; Farklılaşamaz iseniz ayakta kalamazsınız ve içsel huzuru bulamazsınız. Tasarım, farklılaşma ve içsel huzuru bulma enstrümanlarının en başında gelir. Bundan dolayı hayatımızın her alanında olmalıdır, ofislerimizde de!...

Öykü; olayları öykülendirmek kalıcı olmasını ve insanlar arasında samimi ilişkiler kurulmasına yardımcı olur. Örneğin; ofiste kullandığımız taş yalaklar, sedir ağacının koku ve formu herkes farklı yorumluyor, hayal ediyor. Bazılarını çok eskilere, bazılarını çok farklı yerlere, fantezilere götürüyor…

Senfoni; Farklı parçaları bir araya getirme sanatı, farklı karakterli ve bakış açılı insanları takım haline getirme sanatı.
Ofiste, odun, taş, bar, ferforje objeler, gençliğe hitabe, istiklal marşı gibi birçok objeden oluşan senfoni, eser yarattık.

Empati; İlişkileri biçimlendirme ve yönetme sanatı. Ofiste ağırladığım ve ilk defa tanıştığım misafirlerin objelere ilgisinden dolayı çok çabuk iletişim kurabiliyor ve onları anlayabiliyorum.


Oyun; Ağırbaşlılık ve/veya ağırdan satma, kariyer ve kişisel mutluluk için çok büyük engel olduğuna inanıyorum. Örneğin; yazı tahtasına mesajlar yazarak, objeleri farklı yorumlayarak oyun oynuyorum / oynuyoruz. Kısacası; iş ve özel hayatımızda hepimizin oyuna ihtiyacı var, ‘’kasmayalım/kastırmayalım, oynayalım/oynatalım’’ mesajını çevremize rahat yayabiliyoruz.

Anlam; Yorumlama ve anlama şeklidir. Örneğin; ‘’Atatürk’ün gençliğe hitabesi ve günümüze yansımaları, sedir ağacında yaşayan yoksul ve mutlu insanların huzuru ile renkli ışıklarda ve lüks içinde yaşayan insanların mutluluğu ve huzuru’’ herkes tarafında farklı yorumlanır. Ofiste her kesim tarafından farklı yorumlanıyor.




Ofisin alanlarından bahseder misiniz?

Temel amacı çalışma olduğu için en büyük obje ‘’çalışma masa’’. Sohbet için köşemiz, üzüntü ve sevincimizi paylaşacağımız gün ve gece konseptli barımız, eski yaşamı her zaman gözümüze sokan taş yalaklar, stresi azaltan orijinal sedir ağacı kokusu, unutulmasına izin vermeyeceğimiz istiklal marşı ve gençliğe hitabe gibi alanlarımız mevcut.

Toplantı masası neden yok?

Toplantı masasında ciddi işler konuşulur hep. Ciddi işler, bana gelene kadar mesai arkadaşlarım tarafından görüşülüp halledildiği için toplantı masasına ihtiyacım hiç olmuyor.

İş hayatında ofis tasarımlarının önemi….

Tasarım yaşam şekli, hayata bakış şeklidir. Çalışanların zevklerinin bir bölümünün ofislere yansıtmalarını teşvik etmeliyiz. Bu yolla, negatif enerjiyi pozitife dönüştürerek verimliliği ve bağımlılığı arttırmış oluruz.

GM okurlarına mesajınız…

‘’TASARIM / ÖYKÜ / SENFONİ / EMPATİ / OYUN / ANLAM’’ her tarafımızı sardı, onlarla yaşamayı öğrenelim…


Kasmayalım, kastırmayalım!..


Oyun oynamaktan korkmayalım!...




Mehmet BİÇER

Pure Life Village

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yörük Türkleri

TERK EDİLMİŞ KÖYDE ECO TURİZM

Türkiye’nin en gizemli yerlerinden biri; Faralya Köyü