TERK EDİLMİŞ KÖYDE ECO TURİZM


English


Blogumun ilk yazısında sizlere Pure Life Village  eko köy projemin doğuşunu anlatmak istiyorum.

Lara/Antalya'da bulunan Liberty Hotels Lara’nın(www.libertyhotelslara.com) Genel Müdürlüğünü yapmaktayım. Yıllardır içimde hep kırsalda yaşayan yoksul insanlara ve çevreye yönelik sıradışı bir turizm projesi geliştirerek turizm sektörüne minicikte olsa katma değer yaratma hayalim vardı.



Beş yıl önce  oksijen ve meyva cenneti olan Korkuteli ilçemize (www.korkuteli.bel.tr) 12 km uzaklıktaki

Beğiş susuzu köyünde hayalimdeki projeyi gerçekleştirmeye karar verdim. Teknoloji ve beton kullanılmadan, sadece Taş-Toprak-Odun kullanılarak  yıllar önce yapılan köy evlerinde yıllarca susuz bir yaşam sürdürülmüş(Evlerin damlarından akan yağmur suları kuyularda depolanmış ve içme suyu olarak kullanılmış. Köy halkı yaz gelince hayvanlarını alarak daha yükseklerde bulunan yaylalara göç etmek suretiyle zahmetli ve mutlu bir yaşam sürdürmüşlerdir). Köyün etrafı dağlarla çevrili ve alt kısmında binlerce dönümden oluşan ova vardır. www.purelifevillage.com sitesinde açıkça görülmektedir.






Projenin amaçları;

1-Köyün su problemini çözmek

2-Köyü turizm’e açarak tekrar canlı ve mutlu bir yaşam merkezi haline getirmek.

Projenin birinci amacı Ağustos 12 ayı itibarı ile gerçekleşmiş olacak. Basınımız ve duyarlı devlet birimlerimizin çalışmaları sonucu köyün ve hatta 15 km uzağında bulunan Samandır Susuzu köyününe su getirme çalışmaları başlamış bulunmakta ve Ağustos ayı itibarı ile çeşmelerden su akacak olması, projenin birinci amacının gerçekleşecek olması beni ve projeye inana dostları çok heyacanlandırmakta.

Projenin ikinci amacı kısmında çalışmalarımız devam ediyor. Köy evlerini bir kısmının restorasyon çalışmaları bitti, konaklama yapılabilecek düzeyde(http://www.purelifevillage.com/PURELIFE-MENU/TR/3/ODA_TIPLERI.aspx)

Projemize yabancı tour operatörleri çok ilgi gösterdi ve Nisan ayında Hollandalı tour operatörümüz İsropa  satış acenta yetkililerinde (http://tjingo.nl/turkije/korkuteli/pure-life-village) oluşan 70 kişilik kafile köyde ağırlandı, bbq usulü öğle yemeği verildi ve köy halkı ile kaynaşmaları sağlandı. Kafile, köyün orijinal kalmasında çok etkilendiklerini ve çok özel bir gün geçridiklerini defalarca bizlere teşekkür ederek anlattılar. Gezi ile ilgili detaylı bilgi için http://www.purelifevillage.com/PURELIFE-VIDEO.aspx  linki açmanızı rica ediyorum. Kısacası projenin ikinci maçına yönelik çalışmalarımız başarıyla sürmektedir.

Ayrıca köyde yürütmüş olduğumuz restorasyon çalışmalarımız sürmekte ve restaurant-şarap evi-havuzdan oluşacak sosyal tesisimiz çok kısa bir süre sonra hizmete açılacaktır. Restaurantımızda ağırlıklı yöresl yemekler, şarap evimizde yörenin bol ödüllü Likya şaraplarında oluşan şarap mahseni olacaktır (http://www.likyawine.com/).

Pure Life Village projemiz, Antalya havalimanına 75 km, Korkuteli şehir merkezine 12 km, Antalya şehir merkezine ve plaja 75 km, Pamukkaleye 190 km, Likya Şarap Fabrikasına 55 km, Termessos antik kentine 40 km, Güver Uçurumuna 40 km, Karain mağarasına 50 km,  Erendağ Kayak merkezine 110 km uzaklıktadır.

Köy, yıllar önce hiç teknoloji kullanılmadan, Taş-Toprak-Odundan yapıldığı ve çok orijinal kaldığı için projenin adını Pure Life Village olarak koymayı uygun gördük. Sloganımız; ‘’ NO STRESS, YES………….’’.

Bir sonraki yazımda yıllar önce köyde yaşan günlerden birini bütün açıklığı ile sizlere anlatacağım. Bir sabahtan diğer sabaha kadar olan sex yaşamları dahil gizemli yaşamı sizlerle paylaşacağım ve çok etkileneceğinizden eminim.

Görüşmek dileğiyle…

Ayrıca , bizi sosyal ağlarımızdan da takip edebilirsiniz;

www.facebook.com/purelifevillage

www.purelifevillage.com




Mehmet Biçer

Pure Life Village



Yorumlar

  1. Hayatın koşturmasından, stresinden anlık değişimlerinden bunalan bizler için vazgeçilmez bir tatil seçeneği olduğunu düşünüyorum. sessiz , sakin , teknolojinin olmadığı, huzurlu bir ortam..özellikle otelciler ve acentacılar için kesinlikle vazgeçilmez. hepimizin çok bunaldığımızda ağzından çıkan söz gibi PURE LIFE VILLAGE:-)) ahh şimdi orda olsam dediğimiz yer. Mutlaka misafiriniz olmak isterim Mehmetcim herkese de tavsiye edeceğimden emin olabilirsin.. Ama ben bunun Türkiyede sınırlı kalacağına inanmıyorum. hatta ve hatta dış pazarda çok daha büyük ses getirecek. Başardın işte..Tebrik ederim kardeşim benim:-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Destek ve önerilerinizle hep beraber yürüyeceğiz, ilgin için çok çok teşekkürler...

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yörük Türkleri

Türkiye’nin en gizemli yerlerinden biri; Faralya Köyü